Press "Enter" to skip to content

Posts published in “Etika”

Mos punoni! Pushoni!

Nga Idris Arpat Problemi psikologjik që shfaqet me fillimin e punës në krye të javës, pas pushimit të fundjavës dhe i cili njihet edhe si…

Rinia dhe xhamia

Nga Prof. dr. Mehmet Gërmez Allahu çdo njeriu i ka dhënë një afat të caktuar jete në këtë botë. Në gjuhën arabe fjala “jetë” dhe…

Shtatë njerëz të mirë

Nga Dr. Murat Kaja Profeti (a.s.), ka ndjekur metoda të shumta për t’ia mësuar njerëzve këtë fe. Përveç urdhrave dhe ndalesave, ndonjëherë ka rregulluar gabimin…

LA dhe IL-LA

“La” dhe “Il-la…” Kjo është një disiplinë mendimi. “Përkufizimi” i përkufizimit, është i lidhur pikërisht me këtë disiplinë mendimi. Përkufizimi është procesi i inkuadrimit të plotë të pjesëve…