Press "Enter" to skip to content

Revista Etika

PASQYRA GJIGANTE

Nga Ejjup Akjyz Shumë e shumë vite më parë jetonte një mbret ziliqar. Ai kërkonte të sundonte gjithë botën. Donte ta merrte nën sundimin e…

Ligji kozmik

Nga Prof. dr. Sadik Këllëç Islami e ka ndërtuar sistemin e vet të besimit, si në planin teorik, ashtu edhe në planin praktik mbi parimin…

LA dhe IL-LA

“La” dhe “Il-la…” Kjo është një disiplinë mendimi. “Përkufizimi” i përkufizimit, është i lidhur pikërisht me këtë disiplinë mendimi. Përkufizimi është procesi i inkuadrimit të plotë të pjesëve…

Ditët e itikafit

Shkrimtari i madh, Feriduddin Attari ka thënë: “Kush nis rrugën e rijazetit[1] në mënyrë të virtytshme, çdo gjë që bën, e bën për hir të Allahut. Një…